Wat als ebola België nooit bereikt?

door The Vremde Mirror

Er is een kans van 60% dat ebola tegen eind oktober niet naar België komt. Met dit onrustwekkende feit wordt in de media nauwelijks tot geen rekening gehouden. Daarom een handleiding voor dit horrorscenario: wat als ebola België nooit bereikt?

– Dan zijn alle voorbereidingen voor niets geweest en is het zinvol om ons zowel op mentaal als organisatorisch vlak voor te bereiden op het feit dat alle voorbereidingen voor niets zullen geweest zijn zodoende echte rampscenario’s te voorkomen.

– Dan hoeft u niet te panikeren. U kan nog altijd de griep krijgen. Tip: inentingen zijn dan wel uit den boze.

– Dan heeft u die voorraad popcorn voor niets gekocht.

– Dan gaat u ook volgend jaar nog belastingen moeten betalen. Tenzij u ambtenaar bent en sterft van verveling op uw werk of in een comateuze slaap sukkelt.

– Dan hoeft er niemand in quarantaine. In het geval van Karel Van Eetvelt is dat best betreurenswaardig.

– Dan kunnen we het nog altijd importeren. Het is maar de vraag of de regeringsonderhandelaars die al een half jaar in de laatste rechte lijn zijn hier een prioriteit van hebben gemaakt.

– Dan hopen apothekers dat u ter compensatie een dodelijke ziekte krijgt die wel met medicijnen kan bestreden worden.

– Dan worden uw tickets terugbetaald.

– Dan is de kans groot dat u na oktober ook nog uw plaats moet afstaan in de bus aan mensen die zich voordoen als bejaarde. Uitzondering: tenzij u zelf een bejaarde bent natuurlijk.

– Dan is er gelukkig nog altijd IS om panisch angstig over te doen.

Advertenties