Opinie: vijf minuten politieke moed en een likje verf

door The Vremde Mirror

De vergrijzing is iets dat moet gestimuleerd worden, schreef The Vremde Mirror onlangs. Ha, zo! Wordt het dan niet tijd om het pand Weverstraat 42-44 de bestemming te geven waarvoor het door de architecten werd bedoeld?

Dit gebouw, bij de Vremdenaar beter bekend als “Het Gesticht”, is met zijn pseudo-kazernistische trekken en zijn rollatorvriendelijke binnentuin een voorbeeld van een Vlaams neo-Geklooster, en zelfs ondanks enkele immo-immoralistische ornamenten een typisch voorbeeld van gesubsidieerde bejaardenconcentratie. Geef dit pand toch de bestemming die het verdient!

Om haar eigen belasting op leegstand te omzeilen, duwt het Gemeentebestuur er nu wat economische vluchtelingen in. Maar dat komt en dat gaat, en alle vijf botten staat er een stuk leeg. Als asielcentrum heeft het trouwens ook te weinig plaats om blitse bolides discreet te parkeren.

Waarom toch laat men dit gebouw zo verkommeren? Vijf minuten politieke moed, een likje verf (-van een beter merk dan nu-), en de vergrijzing krijgt ook in Vremde zijn eigen plaats.

Triphone Vendredisoir