Dorpsschool schrapt schoolreisje naar Liberia

door The Vremde Mirror

Vremde | De leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar van de Dorpsschool in Vremde gaan volgende week niet op schoolreis naar Liberia. ‘De educatieve meerwaarde weegt niet op tegen het financiële plaatje,’ vindt het oudercomité.

Deze gezellige drukte zullen de leerlingen van de Dorpsschool moeten missen.

Deze gezellige drukte zullen de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar van de Dorpsschool moeten missen.

De Dorpsschool had voor haar leerlingen een ongekend avontuur in petto. Een schoolreisje naar Liberia moest de dagelijkse sleur van de tafels van vermenigvuldiging, maan roos vis en het uit het hoofd leren van spreekwoorden even doorbreken.

Maar het oudercomité steekt nu stokken in de wielen. ‘Het is heel mooi dat de directie de leerlingen met zo veel mogelijk culturen wil laten kennismaken, maar het geld groeit niet op de rug van de ouders. Het oudercomité steunt daarom de verschillende ouders die graag dit schoolreisje zouden geschrapt zien worden. De toegevoegde waarde op educatief vlak is te gering om je in de schulden te steken.’

Dat de toegevoegde waarde op educatief vlak gering is, betwist directeur Jozef Schoofs. ‘Liberia is een land dat de laatste tijd al eens in de actualiteit komt. De kinderen horen er elke dag over in het nieuws. Dankzij deze schoolreis zouden ze een beeld kunnen vormen bij het nieuws. Deze kans krijg je niet elke dag.’

Kareltje (7) keek hier al heel lang naar uit. ‘Ik wilde wel eens in het echt zien of de kleine zelfstandige ondernemers er voldoende zuurstof krijgen. Een gemiste kans dit. Misschien kan de Belgische economie wel lessen trekken uit het Liberiaanse model. Maar dat zullen we nu nooit weten.’

Het schrappen van het schoolreisje naar Liberia betekent niet dat er een dag meer les gegeven zal worden. In de plaats zullen de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar naar de Condroz trekken. Bijna even spannend.