GAS-boete voor scheldende politici

door The Vremde Mirror

Wie politici uit Doornik de huid vol scheldt, riskeert een GAS-boete van €350. Enkele prominente leden van het HLN-forum gaan nu vol in de tegenaanval: ‘Niet de bevolking, maar de politici zelf vormen het probleem.’ Zij eisen nu een GAS-boete voor scheldende politici. Overdreven aldus die laatste groep: ‘Krijg de tering naar de nering en steek dat voorstel maar in een plaats waar de constructieve communautaire dialoog nooit schijnt.’

‘Ge zijt zelf een amendement!’, ‘Al wie dat niet springt is de Zesde Staatshervorming’ en ‘concurrentiekankervermogen’: slechts een kleine greep uit het fraaie aanbod dat onschuldige burgers van politici te horen krijgen.

Als het van de gebruikers van het HLN-forum afhangt niet voor lang meer. Aan het woord is ‘Umami Burger’, één der meest eloquente leden: ‘Uren per dag zit ik op het forum van HLN.be en maak ik van die gelegenheid gebruik om er op constructieve wijze ballonnetjes op te laten. Om de politici in de juiste richting te duwen. Maar wat krijgt een mens in de plaats? Stank voor dank.’

‘De scheldtirades aan het adres van onschuldige burgers mogen wel eens stoppen,’ valt collega ‘Donkerrooie VRT’ hem bij. ‘Het is zo niet meer leefbaar. Pas heeft een Minister uit de Vlaamse Regering me nog voor ‘Usurperende bevoegdhedenlijer’ uitgemaakt. Politici denken dat ze onaantastbaar zijn. Alleen door het opleggen van een GAS-boete kan dat grofgebekt volkje gestopt worden.’

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) zich al eens een ‘zandzeepsodemineraalwatersteenstralenparticipatiesamenlevingsapristi’ laat ontvallen. Zelf wil hij dat niet bevestigen: ‘Geen commentaar, bitch!’

Voorzitter van CD&V Wouter Beke daarentegen is wel zo ootmoedig te bekennen in een zwak moment een mail met ‘A moeder is een alarmbelprocedure!’ te hebben beëindigd. ‘Ik heb hierna wel meteen tot Godsamme gebeden en hem om vergiffenis gevraagd.’