Onenigheid over bestemming Beker van België

door The Vremde Mirror

Er is binnen Club Brugge grote onenigheid ontstaan over de bestemming van de pas veroverde Beker van België. Bart V. wil de Beker een plaats geven in het gloednieuwe stadion van Club Brugge. B. Verhaeghe wil de Beker van België onderbrengen in Uplace.

De ene helft van de Beker in Uplace, de andere helft in het nieuwe stadion van Brugge, is het laatste voorstel tot compromis.

Wat een groot feest moest worden, is verzand in een ordinaire partij moddergooien in de media tussen prominente bestuursleden van Club Brugge. Bart V. is niet te spreken over het gedrag van B. Verhaeghe, die de Beker van België een prominente plaats wil geven in het belevingscentrum Uplace te Machelen.

‘Belevingscentrum, laat me niet lachen,’ fulmineert Bart V. ‘Uplace is een smakeloze constructie van beton, die anno 2015 al lang voorbijgestreefd is en kan alleen maar ontspruiten in het hoofd van iemand die aan grootheidswaanzin lijdt. Zulke megalomane projecten zijn gedoemd tot mislukken. De aanwezigheid van zo’n Beker van België is niet meer dan een manoeuvre om dat te verdoezelen.’

‘Boeren blijven boeren,’ zucht B. Verhaeghe. ‘Het nieuwe stadion komt er alleen maar om meer parkeergelegenheid te creëren zodoende de supporters met de tractor naar het stadion kunnen afzakken. Zo’n stadion wordt dan verkocht onder het mom van een moderne voetbalclub met gezonde sportieve ambities. En zo geraakt Bart V. er ook de beton kwijt die hij in andere projecten zou investeren, maar die maar niet gelanceerd geraken.’

Zolang Bart V. en B. Verhaeghe elkaar het licht in de ogen niet gunnen, moet de Beker van België elders onderdak krijgen. Zo zou er gewerkt worden aan een compromis dat de ene helft van de Beker te zien zal zijn in het fonkelnieuwe stadion van Brugge en de andere helft in Uplace.

In afwachting hiervan wordt de Beker gewoon verhuurd met aankoopoptie aan Marc Coucke, die deze tot het eind van het seizoen stalt bij het Franse Lille, waarna de Beker terugkeert naar Oostende en daar ook blijft tot Bart V. en B. Verhaeghe tot een overeenkomst zijn gekomen.