12 prima redenen om toch in Syrië te blijven

door The Vremde Mirror

Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Theo Francken (N-VA) heeft twaalf prima redenen gevonden om toch in Syrië te blijven. Deze gooit hij in de strijd in een groots opgezette LinkedIncampagne die Syriërs moet ontmoedigen om naar België te komen. Franckens post op LinkedIn die u hieronder integraal en nu zonder schrijffouten en met minder uitroeptekens kan lezen, heeft ondertussen al drie eigen kabinetsmedewerkers bereikt en is nog door niemand geliket of gedeeld.

Blijf gvd eens ginder!!!

1. Het is hier echt niet tof soms. 

Echt waar. Maar ik meen dat dus hé. Dat is niet om jullie te misleiden of zo, maar je gemanipuleerde dieselwagen in een ondergrondse parking niet meteen terugvinden is gewoon niet fijn.

2. Er zijn wel knusse tentenkampjes, maar die zijn er zo heb ik me laten vertellen in en net buiten Syrië ook.

België heeft geen tentenkampencultuur, beter is dus om naar regionen met een ijzersterke reputatie op dat vlak als Libanon, Gaza en Rwanda te trekken.

3. En ik weet niet of je dat weet, maar als je komt, moet je uw eigen picknick meebrengen. 

Bokes met lekkere kip curry, maar dan doorweekt met water uit de Middellandse Zee. Een helse beproeving die je niet wil meemaken.

4. De Vlaamse gastvrijheid is zo warm en overweldigend dat het hartzeer zal doen om na jarenlang procederen, inburgeren en Nederlands leren teruggestuurd te worden.

Je moet als je dit weet goed gek zijn om hier nog een tweede verblijf na te jagen.

5. We passen onze gebruiken, riten en verering van Heilige Symbooldossiers op geen enkele manier aan.

Dat heeft niets te maken met kleinburgerlijkheid of hardvochtigheid, maar bedrijfswagens verdienen het nu eenmaal om aanbeden, geprezen, gekust, geadoreerd, vereerd, oraal bevredigd en van allerhande belastingen vrijgesteld te worden. Daar raakt niemand aan!!!!

6. Schapen worden altijd verdoofd geslacht. Nah. 

Of gekeeld in een erkend slachthuis dat dieren verwart met werknemers bij Amazon.

7. Er zijn hier drie gewesten, drie gemeenschappen, één Staatssecretaris voor Armoedebestrijding, Gelijke Kansen, Personen met een beperking, Grote Steden en Wetenschapsbeleid en ook zes parlementen. Een Federaal, een Waals, een van de Franse Gemeenschap (dus twee parlementen in de Walen!!!!), een van de Duitstalige gemeenschap, een Brussels Hoofdstedelijk en een Vlaams (maar één hier, omdat Vlamingen veel efficiënter en minder geldverslindend zijn dan die vadsige Walen!!!!). 

Maar ja, je moet in je leven een oorlog meegemaakt hebben om dat echt te kunnen begrijpen.

8. De Vlaming heeft het soms lastig met alles wat multicultureler is dan zijn Nederlandse of West-Vlaamse buren. Dat heeft ook niets met kleinburgerlijkheid te maken, dat begrijp je wel.

Of misschien niet, maar als je in Syrië blijft en niet naar Vlaamse krantensites surft op je hippe (waar heb je die gekocht, vertel me dat eens??!!??) smartphone heb je daar geen last van.

9. Je moet oppassen naar welke feestjes je gaat en wat je er zegt. Een ontslag loert altijd om de hoek.

Werkzekerheid heb je dus nooit.

10. Excuses zal je niet gauw krijgen.

Nog eerder een hotelkamer.

11. Als je per ongeluk op een behoorlijk populaire verkiezingslijst belandt, ben je voor je het weet Staatssecretaris van iets waarvan je voordien alleen nog maar in de HLN-commentaren hebt gehoord.

Een nachtmerrie. Ik weet niet hoe ik dat zo zeker weet, maar ik weet het zeker.

12. Joke Schauvliege