Overzicht terreurdreiging Vremde (later meer)

door The Vremde Mirror

– Graafwerken in het dorp moeten ondergrondse verzetshaarden van IS opsporen
– Alle supermarkten sluiten uit voorzorg de deuren
– Bombardementen van de Molenbeek niet uitgesloten

Molenbeek

– Gaston (18) van Mariette en Jules van twee straten verder begint baardgroei te krijgen. Op een landkaart vindt hij ook nog eens Syrië binnen de halve minuut. Georgette van achter het dorp oppert dat ze er geen tekeningske bij moet maken.
– Ludovic (19) van Georgette van achter het dorp geeft na wekenlang ontkennen toe dat Molenbeek een gemeente is binnen de Brusselse agglomeratie, zelfs deel uitmaakt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Meer specifiek, gelegen is in het westen. Georgette oppert dat haar Ludovic er niet zo ene is.
– Georgette van achter het dorp durft nog buiten te komen en legt een verklaring af bij de middenstander in het dorp: ‘Ludovic is een toffe jongen.’

– Ter hoogte van de Wommelgemsesteenweg is een massagraf ontdekt. Omdat het hier geen slachtoffers van de KVLV of OKRA betreft, moeten het dus slachtoffers van IS zijn. De zerken en de lagere bezoekersaantallen dan misvieringen in een boerengat met een pastiche-pastoor deden lange tijd vermoeden dat het om een kerkhof ging.
– Afschrikwekkende omheiningen en verscherpte grenscontroles moeten de massale toevoer van schorriemorrie uit nabijgelegen gemeenten doen stoppen.

P1020365

– Er zijn twee mannen met concrete plannen gesignaleerd in het dorp. Maar Antoine en Jules vonden het vanochtend te koud om witte kool te gaan oogsten.
– Onbevestigd: Antoine en Jules hebben een andere activiteit beraamd om hun dag mee te vullen. Vermoedelijk een activiteit die wellicht naar alle waarschijnlijkheid en ook een beetje denkelijk binnen plaatsvindt, maar dat moet mogelijk nog bevestigd worden. Toch is dat verdacht genoeg om dat nu al te melden zodat u tijdig in paniek kan slaan.
– Door het centrum van Vremde rijden er geen bussen.
– Jeanne heeft eenzijdig besloten ramen en deuren te sluiten. Bij Georgette van achter het dorp was er al iemand met griep in de familie. Alle buren volgen het voorbeeld van Jeanne behalve Alphonse die zijn gehoorapparaat kwijt is.
– Het verdachte pakketje dat een alerte juf in de boekentas van Ella (4) vond, is meteen door DOVO tot ontploffing gebracht.

brooddoosnijntje

(later meer)