België stuurt drie Ministers van Klimaatministers naar Klimaattop

door The Vremde Mirror

België pakt op de Klimaattop in Parijs uit met een onvervalste primeur. Voor het eerst zal een land een Minister van Klimaatministers afvaardigen. En omdat ons land de Klimaattop zeer ernstig neemt, stuurt het meteen drie van die ministers.

Door uit te pakken met een Minister van Klimaatministers wil België laten blijken dat het niet lacht met de opwarming van de aarde, zelfs geen klein beetje.

Een Minister van Klimaatministers vervult niet zomaar een kleine rol, maar moet van alle markten thuis zijn. Deze heeft gevoel voor taal, kan het verschil tussen voltooid verleden tijd en toekomende tijd in kindertaal uitleggen. Hij moet ook geduldig zijn, maar weet in tegenstelling tot de klimaatministers zelf dat de Klimaattop in Parijs niet te vergelijken valt met een excursie naar de Condroz.

Het is met andere woorden een zware bevoegdheid met een aanzienlijk takenpakket. Daarnaast moet de Minister van Klimaatministers de ministers op dezelfde lijn krijgen over moeilijke thema’s en gordiaanse knopen doorhakken. Gaan de klimaatministers met de auto of met het vliegtuig naar Parijs?

Michel Vaillant, prins Laurent en Wouter Deprez leken de grootste kanshebbers om Minister van Klimaatministers te worden. Maar over wie het nu zou worden, was er lange tijd onenigheid. Daarom stuurt België ze alle drie naar Parijs.

Behalve drie Ministers van Klimaatministers stuurt België naar Parijs ook een resem klimaatministers. Die zijn allemaal een bevoegdheid van Michel Vaillant. Uitgezonderd Joke Schauvliege, over wie Wouter Deprez en prins Laurent zich ontfermen.