Sinterklaas gearresteerd bij huiszoeking Molenbeek

door The Vremde Mirror

In Molenbeek zijn er opnieuw huiszoekingen uitgevoerd naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Hierbij is Sinterklaas gearresteerd. Het Snelle Respons Team (SRT) knalde drie van zijn zwarte handlangers neer uit voorzorg. Zij overleden schier onmiddellijk aan hun verwondingen. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) spreekt van een groot verlies voor de terroristen.

'Een grote vangst in de strijd tegen terrorisme,' aldus Jambon.

‘Een grote vangst in de strijd tegen terrorisme,’ aldus Jambon.

Het is een verheugde Jan Jambon die zich tot de pers wendt. ‘Op 14 november werd Sinterklaas voor het eerst gesignaleerd in ons land. Sinds zijn aankomst is hij voortvluchtig met enkele van zijn handlangers. Ondanks een klopjacht van politie en leger konden we hem maar niet vatten.’

‘Zijn er fouten gemaakt?’ vraagt Jambon zich af. ‘Dat is te vroeg om over te oordelen. Maar wat we zeker weten, is dat we hier met een vernuftig brein te maken hebben. Naar verluidt is hij langs het water België binnen geraakt, terwijl hij dankzij het Verdrag van Schengen ook gewoon over land kon gaan. Zulk onverwacht manoeuvre konden we onmogelijk voorzien.’

‘Toen we op de hoogte waren van zijn aanwezigheid in België gingen we meteen over tot actie,’ vervolgt Jambon. ‘Een tamelijk urgente vraag is waarom Sinterklaas na een omweg over het water en net nu in België onderduikt. Heeft hij soms iets te verstoppen? Er waren eerder geen voortekenen dat hij zou komen. Dat hij de dag na de aanslagen in Parijs zich in ons land verbergt, doet alleen maar het ergste vermoeden over zijn betrokkenheid.’

‘België is aan veel ellende en gruwel ontsnapt,’ onderstreept Jambon. ‘Via informanten bereikten ons talrijke aanwijzingen dat Sinterklaas rond 6 december op velerlei plaatsen zou toeslaan, maar dankzij het adequate optreden van onze inlichtingendiensten hebben we dat nu toch maar mooi vermeden.’