Broer en zus kennen elkaar van Facebook

door The Vremde Mirror

Ze zijn al jaren met elkaar bevriend op Facebook, maar nu blijken Eva (15) en Matz (18) ook broer en zus te zijn. ‘Voor ons verandert er niks,’ roepen ze in koor.

fb

We schrijven ruim drie jaar geleden. Eva aanvaardt Matz’ vriendschapsverzoek op Facebook. ‘We hadden toen zes gemeenschappelijke vrienden. We moesten elkaar dus al eerder gezien hebben.’

‘Ik kon me alleen niet voor de geest halen waar en wanneer,’ vult Eva haar broer aan. ‘We schenen ook nog eens dezelfde familienaam te dragen, op hetzelfde adres te wonen en dezelfde ouders te hebben. Dat schept automatisch een soort van band.’

Tot gisterochtend in de badkamer. ‘Een wildvreemde in de living, geen probleem. Ik ben heel open minded in die dingen. Maar ik was gehaast, een beetje kregelig en om een lang verhaal kort te maken: een DNA-test moest uitsluitsel brengen,’ duidt Matz de feiten.

Vijftien jaar met elkaar onder hetzelfde dak leven en nooit onraad geroken. ‘Ik heb altijd geleerd om geen contact te zoeken met wildvreemden die in mijn eigen huis dwalen. Je weet nooit wat voor intenties ze hebben,’ geeft Eva als verklaring.

‘Heb ik ook geleerd, wat een toeval,’ merkt Matz op. ‘De foto in de woonkamer terwijl ik tot zichtbaar ongenoegen een klein mormel vasthoud, dat onbekende wicht op de achterbank terwijl ik met mijn ouders naar Zuid-Frankrijk reed en het kreng dat over mij aan tafel zat met kerstavond. Achteraf is het gemakkelijk praten.’

Eva vindt het goed om te weten dat ze een broer heeft. ‘Niet dat het mijn leven radicaal omgooit, maar het is toch een anekdote waar ik later vermoedelijk aan zal terugdenken.’

Ook Matz vindt het wel prima. ‘We blijven elkaars privéleven respecteren. Dit voorval hoeft onze broer-zusrelatie niet te verstoren. Misschien dat we elkaar wat sneller een Facebookbericht zullen versturen, maar dat zien we dan nog wel.’