IS dreigt met migraineaanvallen

door The Vremde Mirror

In een videoboodschap dreigt IS ermee om België te bestoken met migraineaanvallen. Werkgevers voelen zich besodemieterd: ‘We hebben de barbaarsheid van IS onderschat.’

‘Het inzetten van migraine is misselijkmakend,’ legt Karel Van Eetvelt (Unizo) uit. ‘Waar bij een ordinaire zelfmoordaanslag burgers direct omkomen, kunnen deze bij leven en welzijn meerdere malen per week door een migraineaanval getroffen worden. Werkgevers betalen werknemers blauw om ziek thuis te blijven. Een ramp voor de economie.’

‘IS laat zich van haar slechtste kant zien,’ klaagt Fernand Huts (Katoen Natie) aan. ‘De onzekerheid is pervers. Komt een werknemer opdagen of niet? Heeft hij echt migraine of maakt hij misbruik van de situatie? Ontslag of ontslag na zweepslagen?’

De werkgevers roepen IS op tot sociaal overleg en hebben een compromis klaar. ‘Fleximigraine,’ vertelt Huts. ‘We willen migraineaanvallen beperken in de tijd, meer bepaald van vrijdagavond tot en met zondagavond. Om mensen die in het weekend werken niet te benadelen, is er voor hen een speciale regeling: zij krijgen migraine op hun vrije weekdagen.’

De vakbonden scharen zich achter IS. ‘Ik krijg hoofdpijn van deze discussie.’ verklaart Rudy De Leeuw (ABVV). ‘Een migraineaanval hoort op de meest onverwachte en ongelegen momenten te komen, het dagelijkse functioneren te verlammen, onbegrip los te weken. Aan deze verworvenheden kan je niet zomaar raken. Kennen werkgevers dan echt geen greintje menselijkheid?’