Teletekstpagina’s over laatste landstitel Club Brugge gevonden in mammoet

door The Vremde Mirror

In Siberië deden wetenschappers de vondst van hun leven. Het karkas van een aldaar ontdekte mammoet bevat volgens hen Teletekstpagina’s over de laatste landstitel van Club Brugge.

mammoet

Duizenden en duizenden kilometers verplaatsten mammoeten zich. Teletekstpagina’s met het bericht ‘Club Brugge kampioen’, waren destijds al een ware delicatesse. Op den duur zou zoals algemeen geweten de mammoet uitsterven door een chronisch gebrek eraan.

Wetenschappers dromen er al lange tijd van deze Teletekstpagina’s te klonen om de mammoet weer tot leven te brengen. ‘Niet zomaar sciencefiction,’ aldus onderzoeker Alexandr Konyshev. ‘De Teletekstpagina’s zijn goed bewaard. We hebben ze meteen kunnen identificeren als pagina 541 en 542.’

‘Net nu Teletekst met uitsterven bedreigd is door toedoen van de mens,’ alarmeren de erudiete en gereputeerde wetenschappers. ‘Zonder de productie van Teletekstpagina’s wordt ons onderzoek niet alleen gefnuikt, maar komen hele ecosystemen in gevaar. Laat het niet zo ver komen als bij de mammoeten.’

Afgunstige historici trekken de authenticiteit van de ontdekking in twijfel. ‘Toen Club Brugge voor het laatst kampioen speelde, was er nog geen sprake van de mammoet.’

Het is niet de eerste zonderlinge vondst in het karkas van een mammoet. Vorig jaar kwam zo nog de recentste update van het partijprogramma van N-VA boven water.