Bescheiden vader van 3 Einsteinen en 1 Newton staat hoogstpersoonlijk aan schoolpoort

door The Vremde Mirror

Heel wat grootheden, genieën, prinsessen en Lionel Messi’s zijn aan hun eerste dag van het nieuwe schooljaar bezig. Ondanks hun status laten ze zich gewillig omgeven met plebs.

einsteinnewton

Ook Daniël (42), succesvol vader van Einstein, nog een Einstein, Newton en tot slot een derde Einstein, parkeert zijn Range Rover op het zebrapad vlak voor de schoolpoort en voelt zich niet te beroerd om uit te stappen. Hij zet zijn zonnebril af. ‘Zo kunnen de mensen niet twijfelen, is dat nu de vader van?’

Waarom hij als vader van drie Einsteinen en één Newton zich toch laat zien aan de schoolpoort? ‘Ik wil de voeling met de realiteit niet verliezen. Niet de zoveelste vader zijn die naast zijn schoenen begint te lopen. Ik ben altijd een man van het gewone volk geweest. Het vaderschap van drie Einsteinen en één Newton verandert daar niets aan.’

‘Het is een moeilijke evenwichtsoefening,’ erkent Daniël. ‘Je bent plots publiek bezit. Dan is het niet altijd even evident om je onder het gewone volk te begeven. Dat ik hier alleen sta? De andere ouders voelen zich bevreesd om op me toe te stappen. Uit ontzag.’

Niet geheel onlogisch. De eerste Einstein haalde vorig jaar een keer 7/10 op een toets Frans. Het beste resultaat in de familiegeschiedenis. Einstein II loste een vraagstuk op met bijtend zuur. En de derde Einstein begint voor het tweede jaar op rij aan de derde kleuterklas.

Voor Newton is het de eerste schooldag ooit. Hij komt in een klas te zitten met onder andere Marie Curie, Plato, Descartes, Plato 2.0, Cicero en Sven Ornelis.