Annette beslist zelf wel wanneer de meteorologische herfst begint

door The Vremde Mirror

1 september. Voor velen een belangrijke dag, want het begin van de meteorologische herfst. Annette (63) kan er niet van genieten. ‘Alsof ik zelf niet kan beslissen wanneer die begint.’

herfst

De meteorologische herfst begint al van oudsher op 1 september. Geen woorden heeft Annette hiervoor. ‘Wat een bemoeizucht. Hoe kun je daar een algemene uitspraak over doen? Dat is voor iedereen anders.’

Meer en meer mensen zoals Annette vinden dat het begin van de meteorologische herfst tot de privésfeer behoort. ‘Ik ben oud en wijs genoeg om zelf te oordelen wanneer de meteorologische herfst begint. Een vrijheid waaraan men niet mag raken. Stop de betutteling.’

‘Denken ze nu echt dat we achterlijk zijn? Dat we zelf niet kunnen uitmaken wanneer de meteorologische herfst begint? Er gaat toch ook niemand vertellen welke en hoeveel kledij je op het strand al dan niet mag dragen. De tijd van de brave Annette is gedaan. Ik laat niet meer op mijn kop zitten.’

Wel Annette, vertel dan wanneer de meteorologische herfst idealiter begint. ‘Heb ik dan ergens beweerd dat 1 september tekortschiet? Me geen woorden in de mond leggen. Het is gewoon het principe. 1 september is een prima datum.’