Postgraduaat Genderstereotypen in de populaire cultuur van de Itelmenen bereidt Lennart voor op het echte leven

door The Vremde Mirror

Voor Lennart (32) is de start van het nieuwe academiejaar ook een nieuw begin in zijn leven. ‘Het postgraduaat Genderstereotypen in de populaire cultuur van de Itelmenen moet me voorbereiden op het echte leven.’

filosoofje

Lennart kijkt reikhalzend uit naar wat het academiejaar brengt. ‘Het was verleidelijk om voor het postgraduaat Opvattingen over littekentherapie bij de Azteken of een master Taal- en Letterkunde te kiezen. Maar wat ben je daar nu mee als je werk moet zoeken? Exact niets.’

Het postgraduaat Genderstereotypen in de populaire cultuur van de Itelmenen echter is voor Lennart de buitenkans om zichzelf in de markt te zetten. ‘Ik ga me eindelijk op de gendergeschiedenis van de Itelmenen kunnen toeleggen, maar het studieprogramma belooft me ook meer context te verschaffen over de algemene geschiedenis en de Itelmeense tradities wat betreft afvalophaling.’

Lennart hoopt bovenal een mondje Itelmeens te leren spreken. ‘Wie kan dat zeggen? Volgens Wikipedia spreken minder dan 500 mensen de taal. De schaarste bewijst de noodzaak ervan. Een unique selling point bij mijn zoektocht op de arbeidsmarkt.’

In het tweede semester wachten er Lennart vier maanden Erasmus naar Kamtsjatka. Waarom toch de Itelmenen en niet een ander volk? ‘Ik ken hun cultuur niet, maar die heeft me altijd al gefascineerd. Ik moest ook een keuze maken. Ik wil niet die eeuwige student worden.’