Gutmensch Leonie (7) pest nooit andere kinderen

door The Vremde Mirror

Gutmensch Leonie (7) pest nooit andere kinderen. Dat bevestigen meerdere van haar klasgenootjes. Dit politiek-correct wicht vindt ook oorlog stom en is alsof dat nog niet volstaat tegen onrecht.

leonie

In de klas zit Leonie links achteraan. Op te letten, sommen te maken of wanneer ze daarmee voortijdig klaar is Mo* Magazine te lezen. Na schooltijd bezoekt ze een linkse kerk, knuffelt ze eens thuis een moslim en alvorens in slaap te dommelen, leest mama een verhaaltje van De Correspondent voor.

Anke (10) zit net als Leonie in het tweede leerjaar. ‘Ik ken geen naïever kind dan Leonie. Ze denkt dat holebi’s en moslims gewoon mensen zijn. Geen grap. Ze schrijft gedichten tegen pesten en gelooft ook alles wat meester Klaas op het bord schrijft. Om maar te zeggen.’

Het is volgens Anke niet de enige uitschuiver van Gutmensch Leonie. ‘Ze vindt oorlog stom en snapt niet dat anderen dat niet vinden. Ook islamofobie, homofobie, racistische praatjes, misogynie, fascisme en de tweets van Rik Torfs vindt ze niet kunnen.’

‘Dat gebrek aan inlevingsvermogen kenmerkt haar,’ vertelt Anke. ‘Ze snapt niet dat de gewone man in de straat graag allochtonen schoffeert, stigmatiseert en alle rampen toewenst. Dat is haar enge wereldbeeld. Ze zit stevig opgesloten in haar politiek-correct wereldje van redelijkheid, empathie en goedheid nastreven. Bah. Hoe kunnen we dat willen?’

Nee, als het van Leonie afhangt mag er echt niks meer. Een anonieme klasgenoot getuigt. ‘Toen ik een wapen bovenhaalde om een ruzie te beslechten, moest Leonie per se naar de meester lopen. We worden echt monddood gemaakt door dat Gutmensch. Maar dat mag je natuurlijk weer niet zeggen.’