Roel engageert zich voor het goede doel. Dat bevestigt Roel een hele namiddag lang.

door The Vremde Mirror

Kerstdiner bij de familie Janssens-Heylen, waar Roel een ganse namiddag lang bevestigt dat hij zich engageert voor het goede doel. Hoewel iedereen het duidelijk heeft gehoord, blijft Roel dit een ganse namiddag herhalen.

roel

‘Ik engageer me voor het goede doel. Al mijn vrije tijd kruipt naar het goede doel, gelukkig is mensen helpen mijn hobby. Heb ik al verteld dat ik me engageer voor het goede doel? Nee, wel het zit dus zo: ik engageer me voor het goede doel. Mijn grootste passie is het goede doel. Veel mensen weten dit niet van mij, ik loop met zulke dingen ook niet graag te koop, maar mijn leven staat in het teken van het goede doel. Dit blijft onder ons: ik vraag me soms af hoe mensen zonder het goede doel kunnen leven. Ja mensen, even stil, ik wil alle twijfels wegnemen hieromtrent: ik engageer me dus al een tijdje voor het goede doel.’

Roel voelt zich desondanks niet veel beter dan zijn tafelgenoten. ‘Ik verricht de grootst denkbare weldaden, maar je moet zoiets ook niet groter maken dan het is. Dat zit niet in mij. De mensen vinden snel dat je een pronker bent. Dat gun ik ze niet.’

Mama Carmen is trots op haar Roel. ‘Onbaatzuchtig anderen een hart onder de riem steken. Dat is onze Roel ten voeten uit. En altijd zo nederig gebleven. Dat heeft hij van zijn moeder.’

De veertig euro van Roel gaan integraal naar zijn eigen stichting tegen altruïsme.