Column Dyab Abou Jahjah in ons land verijdeld

door The Vremde Mirror

Inlichtingendiensten hebben gisteren een column van Dyab Abou Jahjah verijdeld. Zijn doelwit zou De Standaard geweest zijn. Over de strekking van zijn column mag niets worden gelost.

jambon2

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) feliciteert de inlichtingendiensten met de verijdelde column. ‘Er waren reeds weken duidelijke aanwijzingen dat Jahjah gisteren een column wilde plegen. We zijn ontsnapt aan een totale catastrofe.’

Jambon zegt dat het niet bij deze ene arrestatie zal blijven. ‘Columnisten hebben een duidelijk profiel. Ze hebben maar één zin nodig om zichzelf tegen te spreken. Om de vrije meningsuiting en andere westerse normen en waarden te vrijwaren is het essentieel dat columnisten met een afwijkende mening geneutraliseerd worden.’

Volgens experts zijn niet alle moslims columnist. Barones Mia Doornaert noemt het desondanks een zorgwekkende ontwikkeling. ‘Het is kennelijk bon ton om te zeggen dat niet alle moslims columnist zijn. Aan die politieke correctheid doe ik niet mee. Voor mij is dit niet langer toeval. Maar het sein om de kruistochten na eeuwen pauze nieuw leven in te blazen.’

Lone wolf of niet. Ook Rik Torfs vindt dat de moslimgemeenschap afstand moet nemen van deze praktijken. ‘Columns beramen kun je niet ongestraft. Columnisten zijn wolven in schaapskleren. Ze overgieten hun extreme waanideeën met erudiet klinkende holheid die niemand begrijpt en sluipenderwijs wordt hun gedachtegoed algemeen aanvaard. Dat mag je van me aannemen.’