Heisa over verwijderde tweet Vlaamse overheid: ‘Foto wekt indruk dat kleren dragen verplicht is’

door The Vremde Mirror

Verwarring troef. Ben je verplicht om kleren te dragen als je voor de Vlaamse overheid werkt? Een tweet met een foto van een vrouw die haar bovenlichaam bedekt, suggereert dit alvast wel volgens velen.

‘De foto doet uitschijnen dat wie werkt voor de Vlaamse overheid te allen tijde en in elke functie gekleed moet zijn,’ stelt Vlaams Minister voor Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA). ‘De dienstverlening van de Vlaamse overheid moet neutraal zijn en zo ervaren worden.’

En ja, op de foto is duidelijk merkbaar hoe de vrouw kleren draagt. Het vertelt iets over haar smaak, haar stijl en met een beetje moeite kun je achterhalen waar de vrouw kledij koopt, wat dan weer iets zegt over haar smaak, haar stijl en haar financiën. Dat laatste vertelt meer over de schraperigheid of de verspilzucht van belastinggeld bij de Vlaamse overheid.

‘Ze lacht op de foto ook zichtbaar met de norm om poedelnaakt te werken,’ vult Homans aan. ‘Dit is een flagrante provocatie van politieke aard. De vrouw wil tersluiks haar wetten en regels opleggen en de werking van de Vlaamse overheid ondermijnen. Wat is het volgende? Een persoonlijke mening ventileren tijdens de kantooruren?’

Dirk (57) gaat al dertig jaar in adamskostuum naar het werk en is blij dat de minister helderheid schept. Toch ziet hij graag nog één onzekerheid opgeklaard: ‘Mag ik mijn hoofddoek blijven dragen?’