Daarom werd het niets tussen Tom en Liesbeth in ‘Fout Getrouwd’

door The Vremde Mirror

Herinnert u zich het allereerste seizoen van Fout Getrouwd nog? Tom en Liesbeth leken totaal niet voor elkaar geboren. Tom, de zakelijke en kille cijferaar. Liesbeth, de kille en zakelijke cijferaar. Toch vloeide er een kortstondige affectieve relatie uit. Waar ging het mis?

Het concept van Fout Getrouwd is algemeen bekend. Zogenaamde experts en algoritmen zetten mensen bij elkaar die echt niet bij elkaar passen, waarna de nieuwbakken koppels elkaar eeuwige ontrouw beloven en huwelijkscrisis na huwelijkscrisis voor de camera’s beleven en tussendoor heel omstandig vertellen waarom ze echt geen match zijn.

Tom blikt terug: ‘We waren er rotsvast van overtuigd dat we niet bij elkaar passen en dat er tussen ons niets is. Liesje leek echt iemand op wie ik de rest van mijn leven kwaad wil zijn. En ze had een politieke achtergrond, wat me nog van pas kon komen. Dus ik wilde echt slagen. Mislukken. We hadden er allebei alle vertrouwen in dat dit ging lukken.’

Liesbeth beaamt: ‘Dat was het begin van een verstandhouding. Wij zagen het niet. Onze relatietherapeute had al gauw door dat we afstandelijker tegen elkaar moesten doen. Dat was de eerste keer in mijn leven dat iemand dat tegen me zei. Maar ze had gelijk. Wij riepen niet tegen elkaar. We deden niet nukkig, ik heb zelfs een keer met Tom gelachen. Dat is geen realistisch huwelijk natuurlijk.’

Tom vult aan: ‘Toen grepen de programmamakers in. We bezochten onze schoonouders vaker et cetera. Het baatte niets. Integendeel, op den duur ontstond er iets tussen ons wat we allebei niet kenden. Ze noemen het gevoelens. En ja, dat escaleerde helemaal. Na een moeilijke dag op haar werk heb ik Liesje semiteder aangeraakt. We wisten toen: dit heeft geen zin meer. Ik verwijt haar niets. We zijn naar elkaar toegegroeid en dat is jammer.’

Liesbeth en Tom hebben elkaar na Fout Getrouwd nog maar zelden gezien. Liesbeth is sindsdien alleen en Tom vond zijn ongeluk bij een koude steen. Een collega van Liesbeth weet dat ze het nog altijd zwaar heeft. ‘Liesbeth faalt niet graag, Tom heeft daar minder problemen mee. Maar het is niet dat Tom kapot moet om wat hij haar heeft aangedaan of zo. We zijn geen bende kleuters.’