‘Wie is het?’ in strijd met Europese privacywetgeving

door The Vremde Mirror

Het gezelschapsspel ‘Wie is het?’ gebruikt persoonlijke gegevens zonder toestemming van de betrokkenen. Het zou vooral gaan om voornamen en persoonlijke foto’s.

Om hun privacy te beschermen, hebben we de slachtoffers onherkenbaar gemaakt.

Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open VLD): ‘Zonder nadrukkelijke toestemming van de persoon in kwestie worden bij ‘Wie is het?’ persoonlijke gegevens als haarkleur, geslacht en lelijk of schreeuwlelijk uitgewisseld tussen derden. Dat ‘Wie is het?’ persoonsgebonden data verzamelt, is zonder meer strijdig met de Europese regels.’

Een van de slachtoffers is Anita (fictieve naam), zij deed op Facebook haar beklag. ‘Er is niemand die moet weten hoe ik eruitzie wanneer ik net ben opgestaan. Konden ze echt geen andere foto gebruiken?’

Alfred (fictieve naam) is ontzet over de eenzijdige voorstelling van zijn gedifferentieerde persoonlijkheid. ‘Ik ben meer dan die zure man met een vettige hangsnor, ik heb ook een harige bierbuik en ben een spirituele coach die zich ervan bewust is dat er meer is tussen hemel en aarde. Bij ‘Wie is het?’ wordt alleen maar naar het uiterlijk gekeken, dat is niet het gehele plaatje.’

Staatssecretaris voor Wat Heeft Die Hier Nu Mee Te Maken Theo Francken is helemaal klaar met de politiek-correcte waanzin. ‘Straks zijn alleen nog maar boerkaversies van ‘Wie is het?’ toegestaan. Alles moet kapot. Deel als je ook denkt dat Philip de sos is.’