Lokale bevolking dankbaar: dankzij toeristen aandacht voor aardbeving

door The Vremde Mirror

De bewoners van het Indonesische eiland Lombok danken de Westerse toeristen voor hun massale aanwezigheid. ‘Zonder hen was de aardbeving van zondag niet mediageniek genoeg.’

© Wikimedia Commons

‘Dank Westerse toeristen. Dank voor jullie onbegrensde goedheid. Dank dat jullie hier aanwezig zijn. Dankzij jullie kan het leed van de lokale bevolking op een bijzin aandacht rekenen in de internationale pers die jammert om jullie in mineur geëindigde vakantie,’ vertelt Sutan die net zijn huis verloor en met zijn drie kinderen op straat overnacht.

Vele toeristen zijn emotioneel zwaar getroffen door de schade aan het zwembad van hun hotel en willen zo snel mogelijk weg. Sutan betreurt dit. ‘Uit dankbaarheid zouden we de toeristen graag op een verlengd verblijf trakteren. Wat denken jullie van een maand? Om te beginnen.’