Lokale partij in de kijker: Tegen Hitler Maar Ook Tegen Joden (THMOTJ)

door The Vremde Mirror

Topfavoriet om de gemeenteraadsverkiezingen in Brasschaat te winnen is de partij Tegen Hitler Maar Ook Tegen Joden (THMOTJ). Wie zijn zij en wat willen ze?

‘Je kunt perfect tegen Hitler zijn, maar ook tegen joden. Die nuance missen we in het huidige politieke debat,’ aldus lijsttrekker van het THMOTJ Martijn Boorman. ‘En wij denken dat de kiezer deze framing kotsbeu is en daarom op ons zal stemmen.’

Grote opponent wordt Voor Hitler Maar Ook Voor Joden (VHMOVJ) van zetelend burgemeester Jan Jambon. ‘Wij varen een progressieve koers. Wij zijn voor Hitler, maar ook voor joden. Wij willen met optimisme en positieve krachten Brasschaat vormgeven. Dat is het verschil met onze grote concurrent die door en door verzuurd tegen alles is.’

Voor wie niet kan kiezen tussen deze twee uiteenlopende wereldbeelden, is er nog een gulden middenweg. De partij Voor Hitler & Tegen Joden (VH&TJ) van lijsttrekker Dolf Eyckmans. ‘Wij hopen gebruik te maken van de rivaliteit tussen de twee kampen. En dat de kiezer zich niet laat verleiden door deze twee extremen, maar onze gematigde koers volgt.’

De vierde partij in Brasschaat Tegen Hitler En Voor Joden (THEVJ) wordt niet geacht de kiesdrempel te halen.