Zwarte man wordt doodgemarteld, maar Dries vraagt zich af wie nu dader en slachtoffer is

door The Vremde Mirror

De beelden zijn te gruwelijk om te tonen. In het station van Mortsel krijgt een zwarte man racistische uitlatingen naar het hoofd geslingerd, waarna hij wat terugzegt. Hierop wordt hij door een man en een vrouw doodgemarteld. Voor Dries is het niet duidelijk wie dader is en wie slachtoffer.

© Wikimedia Commons

‘Ik vind het te vroeg om de twee personen te veroordelen,’ aldus Dries. ‘De feiten zijn niet eenduidig om zomaar te kunnen zeggen dat diegene die doodgemarteld is ook het slachtoffer is. Of dat de motieven racistisch van aard zijn.’

Op het filmpje roepen beide personen nochtans zonder reden de zwarte man racistische verwijten toe. ‘Ik kijk daar toch kritischer naar. Je weet niet wat er voordien is gebeurd.’

Dries zit met nog wel meer vragen. ‘Waarom greep er niemand in? Daar zal wel een reden voor bestaan. Het is ongetwijfeld aan het toeval te wijten dat er net bij dit incident iemand aanwezig was in het bezit van een smartphone waarmee je kunt filmen. Dit zijn weer de media die ons hun politiek-correcte verzinseltjes door de strot willen duwen.’

‘Er is op zijn minst een gedeelde verantwoordelijkheid. Hij zegt ook iets terug. En dan maar klagen dat hij doodgemarteld is, tja.’

‘En dan ben ik nog vriendelijk. Drie en een half jaar geleden heeft hij zelf op Twitter het woord ‘neger’ gebruikt,’ weet Dries. ‘Hij is zelf een racist, hij verdient niet beter.’

‘Twee hardwerkende Vlamingen zullen altijd als racist worden aanzien, misschien zelfs naar de gevangenis moeten, gewoon omdat ze een neger hebben doodgemarteld. Wie is hier nu het slachtoffer?’