Graf Lenin blootgelegd in Zelzate

door The Vremde Mirror

De Zelzaatse krant Waarheid pakt vanmorgen uit met een grote primeur. De groendienst voor het volk heeft het graf van de voormalige communistische leider Vladimir Lenin ontdekt in het centrum van Zelzate.

© Wikimedia Commons

Wij lezen in Waarheid: ‘Kameraden, wij mogen trotski wezen op ons gemeentebestuur dat de moed kende om de waarheid achter Lenins dood te achterhalen. Wij twijfelen niet aan de goedhartigheid van de Russen en hun daadkrachtige Leiders, doch zijn zij op de smadelijkste wijze in de luren gelegd!’

‘Ons in alle onafhankelijkheid beschouwd weldadige gemeentebestuur zegt: Lenin is van iedereen. Daarom krijgt elke inwoner een stukje Lenin, gelijk in grootte! De toewijzing voltrekt zich op dezelfde plaats als de ochtendlijke bedeling van drinkbaar water.’

‘Beste lezer, niet lang nadat ons gemeentebestuur is gevormd, vervulde onze Roerganger al een eerste verkiezingsbelofte. En zegt hij: wie weet wat de groendienst voor het volk nog meer vindt. Naast het graf van Lenin werden alvast restanten van een vette grijze snor gevonden.’

Niet de eerste opmerkelijke vondst in Zelzate. Eerder ontdekte men voedsel in de rekken van de lokale Carrefour.