China verbreekt banden met België: ‘Cordon rond PVDA hypocriet als je met ons handel drijft’

door The Vremde Mirror

‘Hypocriet en opportunistisch,’ noemt de Chinese president Xi Jinping de houding van België. ‘Als het economisch profijt oplevert, is alles toegestaan. Zelfs handel drijven met communisten. Maar kijk uit als ze in een lokaal gemeentebestuur zitten. Met dit soort van principieel waardeloze regimes wil China niets te maken hebben.’

Nu China de handelsrelaties met België opschort, gaan de partijvoorzitters tekeer als een duivel in een wijwatervat.

Gwendolyn Rutten (voorzitter Open VLD): ‘Wij zijn helemaal geen opportunisten. Onze principes zijn heilig. Uiteraard is Zelzate geen probleem. Wat een dom misverstand. Als het aan mij ligt, krijgt Zelzate extra staatssteun. Kunnen we dan nu weer handel voeren? Alstublieft, grootse leider van een fabelachtig regime?’

Wouter Beke (voorzitter CD&V): ‘Wij regeren met N-VA. Dus wat zouden wij moeten zeggen over de PVDA? Hoe ongeloofwaardig zou dat zijn, haha! Voor de duidelijkheid, Zelzate is geen probleem voor ons.’

Bart De Wever (voorzitter N-VA): ‘Dat cordon sanitaire is uiteraard alleen bedoeld voor extreemrechts. Dat snapt het kleinste kind. En het zou laaghartig zijn om communisten met wie je uitstekend handel kunt drijven op dezelfde laagte te plaatsen. Al helemaal onbeschaamd om Zelzate als excuus aan te grijpen met extreemrechts te besturen.’