Vacature: leerkracht

door The Vremde Mirror

Vlaanderen kampt met een tekort van 1.000 leerkrachten. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) lanceert daarom een wervende vacature.

© Wikimedia Commons

Functieomschrijving

Als leerkracht organiseert u de opvang van kinderen van leerkrachten en mensen met zelfrespect.

In het verleden werd u verplicht om alleen maar over uw bestaan als leerkracht te praten, ook in bijzijn van niet-leerkrachten. Die monologen suggereerden dat het lerarenbestaan de geestelijke zwaarte van Rik Torfs wezen en de fysieke inspanning van goelagarbeid te Zelzate combineren. Breng ook de mooie kanten van het leerkracht zijn ter sprake zoals de jaarlijkse vakanties naar Korfoe, Cuba en de Malediven.

Profiel

Denkt u werkelijk een job te vinden die nauwer aansluit bij uw masterdiploma filosofie dan leerkracht chemie?

U bent administratief sterk, optioneel hoor.

U schrijft foutloos. God ja, foutloos schrijven. Zo belangrijk is dat nu ook weer niet.

Als leerkracht Frans kent u de vervoeging van être. Maar als u die kunt opzoeken, is dat ook oké. Leerkracht wiskunde en in een vorig leven minister van Begroting? Vallen wij niet over. Leerkracht geschiedenis en lid van Schild & Vrienden? Kan niet beter. U kunt uzelf bij de lessen over de jaren dertig van vorige eeuw opvoeren als levensecht illustratiemateriaal (na gebruik vernietigen). Oh ja, u combineert deze drie vakken moeiteloos. En welkom.

U heet niet Ivan Sonck, Stijn Meuris of Guy Van Sande. We mogen als overheid niet te kieskeurig zijn.

Pluspunt: u joeg een leven als dichter, schrijver of muzikant na, maar botste enerzijds op de grenzen van uw kunde en doorzettingsvermogen en anderzijds kunt u zelfstandig een Powerpoint starten.

Vereiste studies

Niet van toepassing.

Jobgerelateerde competenties

U verdraagt de tot vervelens toe terugkerende moppen over de vakanties van leraren.

U verveelt zich niet in de lange vakantiemaanden.

Aanbod

U komt in contact met levenslustige, idealistische en ambitieuze jongeren die later ook maar leerkracht worden. En niet te bescheiden, dat is mede dankzij u.

U bent sinds afgelopen maand beschikbaar. Nee serieus, de leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar hebben die tijd geen Duits meer gehad en dat moet worden ingehaald.

U staat er niet alleen voor. Op de verscheidene oudercontacten verstrekken de ouders van Saar-Bloembloem, Kenji, Keano, Landerozi, Utsi-Utoe en Dries u gratis niet mis te verstaan advies.

Waar en hoe solliciteren?

Zend een mail zonder cv en met motivatiebrief (…/10) naar het Vlaams Ministerie van Onderwijs. Medewerkers stationeren u binnen de 24 uur ergens te lande. Om u te helpen hierbij een voorbeeld van een foutloze motivatiebrief: ‘Mijn leven is toch al een hel.’

Veel succes!