Sander (6) wil snel volwassen zijn om Sinterklaas te vieren

door The Vremde Mirror

Vandaag doet de Sint zijn intrede in het land. Op sommige plaatsen een kinderfeest, maar op de meeste plaatsen gewoon een volwassenenaangelegenheid.

© Wikimedia Commons

Sander (6) is jaloers. ‘Als volwassen man Sinterklaas beleven. Dat moet fantastisch zijn. Hoe mama en papa zich over een fictief personage kunnen opwinden. Ze vinden het geluk van Sinterklaas haast even belangrijk als hun eigen geluk, om maar te zeggen.’

Sander mijmert al over later. ‘Protransgendersintdemonstranten anoniem uitschelden op Twitter, dreigbrieven sturen naar roetveegpieten en elkaar de hersens inslaan voor een verkruimeld letterkoekje. Er zijn toch geen stoute volwassenen, dixit de Sint. Wie weet word ik wel politicus en dan mag ik me te pleuris tweeten over de vermeende teloorgang van onze tradities. Ik val in herhaling: dat moet een fantastische tijd zijn.’

‘Maar eerst genieten van de bezieling bij mama en papa. Nu het nog kan,’ zucht Sander. ‘Daarom dat ik straks ga betogen. Onder het mom van gelijkheid willen sommigen een Sinterklaas voor kinderen. Compleet foute boel. De Sint is altijd iets voor volwassenen geweest, ik heb althans nooit anders geweten. Van onze tradities blijven ze af.’