Drama op Instagram: foto lijk ex levert Laura (27) minder likes op dan verwacht

door The Vremde Mirror

Laura (27) keelde haar ex-vriend, zette een foto van zijn lijk op Instagram en voegde een aangrijpend stukje tekst toe. ‘Goed voor amper 176 likes,’ zucht Laura. ‘Wat moet ik nog meer doen?’

‘Hey lieve volgers. Dit is het lijk van mijn ex-vriend Marco. Net met een antiek zwaard onthoofd. Vergeef me dat ik een beetje emotioneel klink. Hiertoe was ik vorig jaar niet in staat, toen waren we nog een gelukkig koppel. Het belangrijkste: ik ben de uitdaging met mezelf aangegaan en ik heb gewonnen. #inspirational #proud #life #full #of #surprises’

Toch zijn maar weinig volgers onder de indruk. ‘Instagram is een veeleisend medium,’ beseft Laura. ‘Als ik één les mag meegeven: het is verleidelijk je te laten meeslepen door de verwachtingen die anderen stellen. Ik zeg: blijf jezelf trouw.’

‘Ik heb drie dagen in de put gezeten,’ getuigt een openhartige Laura. ‘176 likes. En dan nog negatieve commentaren over de belichting en het vele bloed. Anderen beweren dat de foto getrukeerd is of in scène gezet. Haters gonna hate.’

‘Dat is Instagram, vrees ik. Alles moet perfect zijn. De donkere kanten van het leven die zorgvuldig worden weggemoffeld. Trots dat ik dit taboe heb kunnen aankaarten.’

Niettemin blijven er vele vragen door Laura’s hoofd spoken. ‘Heb ik de foto van mijn vermoorde ex op een verkeerd tijdstip gepost? Is zijn hoofd herkenbaar genoeg? Was het de moeite? Enzovoorts.’

Laura beantwoordt die laatste vraag bevestigend. In een volgende post op Instagram zegt ze dit: ‘Ik had gedacht dat mijn vorige post veel likes zou krijgen. Een inschattingsfout. Toen zei ik tegen mezelf: wees jezelf. Ik ben een mens en iemand die fouten kan maken. Ik kan nog steeds leren, groeien en beter worden.’

‘4215 likes,’ jubelt Laura. ‘Soms verlies je, soms win je. Glimlachen, positief blijven en nooit opgeven. Morgen is een andere dag. Dat zijn drie van mijn 214 levensmotto’s.’