Pieter (7) legt vast dat hij €1000,00 zakgeld per week krijgt: ‘Regels zijn regels’

door The Vremde Mirror

Pieter (7) is de heisa omtrent zijn zakgeld beu. ‘Ja, 1000,00 euro per week is veel. Maar ik pas gewoon de regels toe die ik zelf heb bedacht. Ik kan daar weinig aan veranderen.’

Ook een Pieter – © Wikimedia Commons

Eerder dit jaar besliste Pieter (toen nog 6) dat hij 1000,00 euro zakgeld int op wekelijkse basis en jaarlijks een nieuwe smartphone en playstation krijgt. Sindsdien ontvangt Pieter wekelijks dat bedrag.

‘Die regels zijn wat ze zijn,’ stelt Pieter. ‘Ik ben die verbintenis aangegaan, dus stel ik mij op als een loyale partner en neem ik op wat me toekomt en waar ik recht op heb. In dit geval 1000,00 euro per week. Deze regeling in twijfel trekken omdat ik er gebruik van maak, is plat populisme en getuigt van een onmetelijke afgunst.

‘Het is zeer veel geld,’ erkent Pieter. ‘Ik ben er zelf van geschrokken. Ik ga bekijken of er buiten snoep, elektronica en steekpenningen tijdens de examens nog mogelijkheden zijn om dit geld wel te besteden.’

De ouders van Pieter staan op de rand van het faillissement. ‘Wat kunnen wij doen? Die regels zijn er en dus moet onze Pieter zich daaraan houden. Soms stopt hij ons een briefje van 10,00 euro toe zodat we wat te eten hebben. Zo lief.’