Trap er niet in: nieuwjaarswens vaak zonder betekenis

door The Vremde Mirror

Het begin van een nieuw jaar. Een periode van hoop, optimisme en samenzijn. Mensen die u nooit spreekt, niet kent of gewoonweg niet kunt uitstaan wensen u een fantastisch 2019 toe. U in de wolken. In iedere mens zit een dosis goedheid.

© Wikimedia Commons

Nee, volstrekt niet. Doe niet zo naïef. Het is die mensen helemaal niet om u te doen. Als u echt telt, zou u hen op andere dagen ook horen. Ze geven alleen om zichzelf. Ze willen aardig ogen, hun menselijke kant tonen en u vanaf morgen weer beschimpen en haten. Ze zijn vertrouwd met sociale conventies. Meer moet u daar niet van maken.

Dan de bekende, semibekende en zelf ingebeeld bekende mensen die u op sociale media een fijn, warm en liefdevol 2019 toewensen. U denkt wat lief. Maar ze kennen u niet. Als ze echt om u gaven, zouden ze wel naar u toestappen. Maar nee, één generiek bericht voor alle volgers om uw sympathie en mededogen te winnen. Spontaan gepland om middernacht. Trap er niet in.

Zo wensten u een liefdevol 2019: Mohammed bin Salman, Annick De Ridder, mensen met minstens twee honden, Gerolf (uw KVHV-neefje), Salah Abdeslam, mensen met twee honden, Kim Jong-un, Josef Fritzl, Peter De Roover en mensen met een hond. Om maar te illustreren.

Rest er ons niets anders dan niemand in het bijzonder een betekenisloos en voorspelbaar 2019 toe te wensen.