Misnoegde VB’ers verscheuren partijkaart: ‘Onze partij is te ranzig geworden’

door The Vremde Mirror

De komst van Dries Van Langenhove zet bij heel wat Vlaams Belangleden kwaad bloed. Enkele misnoegde leden verscheurden gisteren hun partijkaart. Ze vrezen dat hun partij te ranzig wordt.

Zo ook Erwin (44). ‘Dit is mijn partij niet meer. Wat blijft er over van die ooit zo volkse racistische ranzige partij? Juist ja, een racistische ranzige partij.’

Gwenny (51) valt Erwin bij. ‘Dit had ik niet van het Vlaams Belang verwacht. Het is niet omdat we vinden dat vluchtelingen mogen verzuipen in de Middellandse Zee dat we een verwaande snotneus aan boord moeten halen. Ik wil niet aan de verkeerde kant van de geschiedenis belanden.’

Gerolfindebrand (67) heeft inhoudelijke bedenkingen bij Van Langenhove. ‘Is hij wel voldoende racist en niet te veel fascist?’

‘En,’ voegt Erwin toe, ‘Vlaams Belang komt nu door Dries elke dag in de media. Onze grieven worden constant gehoord. Hoe kunnen we nog geloofwaardig beweren dat de mainstreammedia ons boycotten? We zijn zelf mainstream. Ik herken mijn partij niet meer.’

Voorzitter Tom Van Grieken probeert de interne twist te sussen. ‘Vlaams Belang blijft in de eerste plaats mensen discrimineren. Dries heeft genoeg bewezen vreemdelingen te haten omdat ze vreemdeling zijn. Dus laten we hem niet uitsluiten.’