Maria uit Wiekevorst weet dankzij migratiedebat in ‘Terzake’ dat ze wordt overspoeld door vluchtelingen

door The Vremde Mirror

Gisteravond vond in het Canvas-entertainmentprogramma Terzake tussen Theo Francken en Tom Van Grieken een wedstrijdje zo hardvochtig mogelijk uit de hoek komen over mensen die op de vlucht zijn voor ellende waar ze niet om hebben gevraagd en een veilig onderkomen zoeken voor zichzelf en hun familie plaats, ingeleid als migratiedebat.

Het Terzake-debat heeft de ogen van Maria (72) uit Wiekevorst geopend. ‘Het loopt hier in Wiekevorst vol vluchtelingen en migranten. Heel beangstigend.’

Maria moet eerlijkheidshalve erkennen dat ze nog nooit een migrant in Wiekevorst heeft gezien. ‘Ze integreren zich perfect zodat je het verschil met een gewone Belg niet ziet. Dat is helemaal verontrustend.’

‘Ik stond er eigenlijk nooit bij stil dat wij in Wiekevorst de grootste slachtoffers zijn van de vluchtelingencrisis. Ik dacht altijd dat de omliggende landen in het Midden-Oosten en Afrika door de grootste humanitaire crisissen worden getroffen en dat het hier nog goed meevalt. Met de kennis van nu natuurlijk onbevattelijk naïef.’

Tot ongerustheid van Maria uit Wiekevorst. ‘Waarom wordt migratie doodgezwegen? Welke agenda hebben de politiek-correcte mainstreammedia met op kop de linkse VRT? Wat houden de media nog voor ons verborgen? Gelukkig zijn er nog moedige politici als Francken en Van Grieken die de problemen durven creëren.’