Peter (47) gaat op een man stemmen

door The Vremde Mirror

Peter (47) wil niet zeggen op wie hij morgen zal stemmen. Maar het zal hoe dan ook op een man zijn. ‘Ik wil hiermee een signaal geven.’

© Wikimedia Commons

In het verleden heeft Peter altijd zijn stem gegeven aan een man. ‘Maar dat was omdat er geen keuze was. Nu kies ik er bewust voor om op een man te stemmen. Ik vind het belangrijk dat mannen goed vertegenwoordigd zijn in onze samenleving en dus ook in de politiek.’

‘Noem me een idealist, maar ik ben ervan overtuigd dat de politiek meer mannen nodig heeft. Nu heb je mensen die dat vinden en niet handelen naar hun opvattingen. Ik voeg de daad bij het woord. Ik hoop dat ik met deze actie anderen kan overhalen om hetzelfde te doen. Het wordt tijd dat we de macht aan de man geven.’

Peter heeft ook een uitgekiende stemstrategie uitgedokterd om zo veel mogelijk mannen in het parlement te krijgen. ‘Ik stem op de eerste drie mannen na de eerste vrouw op een lijst.’

Peter spreekt van een scheefgegroeide situatie die hij alleen met zijn stem niet kan rechttrekken. ‘Mannen moeten politiek actiever worden. Dat heeft met cultuur te maken, maar ook met voorlichting en bewustwording. Het is niet omdat je een man bent dat politiek niets voor jou is. Mannen overschatten zichzelf vaak ook en denken dat ze in de bedrijfswereld meer kunnen verdienen.’

‘Man zijn alleen zegt natuurlijk niet genoeg over iemands kwaliteiten als politicus,’ weet Peter. ‘De personen op wie ik stem moeten daarom blank zijn.’