Dries Van Langenhove wordt Ketnet-wrapper

door The Vremde Mirror

Dries Van Langenhove zal binnen afzienbare tijd niet alleen in de Kamer zetelen, hij zal als Ketnet-wrapper ook dagelijks op het scherm te zien zijn. Het nieuws dat al langer in de lucht hing, bevestigt Ketnet nu in een persbericht.

‘We zijn heel blij dat een jongensidool als Dries Van Langenhove voor Ketnet gekozen heeft. Uit zijn populariteit onder jongeren valt af te leiden dat hij weet wat er bij de jeugd leeft. Eigenlijk gek dat hij nu pas Ketnet-wrapper wordt.’

‘Dries legt de lat voor zichzelf zeer hoog. Hij wil driejarigen een identitair bewustzijn bijbrengen, vierjarigen over rassentheorieën onderrichten en vijfjarigen een etnisch superioriteitsgevoel aanleren. Zo ambitieus zien we Ketnet-wrappers slechts zelden.’

‘Ook zijn idealisme heeft ons geraakt. Dries spreekt gepassioneerd over hoe hij de jeugd wil klaarstomen voor de gewapende strijd, blind gehoorzamend aan de Führer en trouw aan het Dietsche vaderland.’

‘Hij preciseert niet welke strijd, maar we nemen aan dat hij doelt op de dagelijkse ratrace die kinderen bij mama en papa zien. Gewapend is ongetwijfeld metaforisch bedoeld. En Führer is een beetje een gechargeerd ander woord voor baas. Zelfs aan burn-outpreventie schenkt Dries aandacht.’

In hetzelfde persbericht benadrukt Van Langenhove dat hij inclusief te werk zal gaan. ‘Ik ben er voor elke jongen die blank, hetero, rechts en niet islamitisch of joods is. Het is oké om geen blonde haren te hebben, als je ogen maar blauw zijn. In deze tijden moet dat kunnen.’

Toch is er ook kritiek te horen. En wel op het feit dat Van Langenhove het programma ’99 misverstanden over de Hitlerjugend’ zal presenteren op Ketnet. Dat zou volgens de criticasters op dinsdagavond op Canvas thuishoren.

Volgens Ketnet onterecht. ‘Het is een programma dat expliciet over jongeren gaat en Dries hanteert een duidelijke taal die de Vlaemsche jeugd aanspreekt. We zien echt het probleem niet.’