Verblijf in muil nijlkrokodil bevrijdt kind (7) van nachtmerries over Peter De Roover

door The Vremde Mirror

Het gaat weer goed met de kleine Nathan (7). Eindelijk bevrijd van nachtmerries over Peter De Roover. Remedie: een uurtje voor het slapengaan de gedachten verdrijven in de muil van een nijlkrokodil.

Het is het schrikbeeld van iedere ouder. Je kind kampt van de ene dag op de andere met nachtmerries over Peter De Roover. Een sluitende therapie was er nog niet. Tot nu.

‘Niets akeliger dan je kind in zijn slaap Peter De Roover horen citeren. Als ouder wil je er alles aan doen om je kind van deze angst te verlossen. Het gaat over de toekomst en het welzijn van je kind,’ vertellen Nathans ouders.

Hoe ze op het idee zijn gekomen hun kind in de muil van een nijlkrokodil te leggen? ‘Stom toeval. We moesten een uitwijkmogelijkheid zoeken toen ons laatste redmiddel, de woonkamer van Guy Van Sande, een tijdlang onbeschikbaar bleek. We gingen dan ter verstrooiing naar de dierentuin en van het een kwam het ander.’

Een op vier kinderen jonger dan 12 kampt met schrikbeelden te relateren aan Peter De Roover. Een op vijf kinderen uit die leeftijdsgroep heeft Peter De Roover al eens gezien. Waarom reageren kinderen zo heftig?

‘Dat is een natuurlijke afweerreactie,’ leggen artsen uit. ‘Een shot cynisme van Peter De Roover kan op die jonge leeftijd dodelijk zijn. Het lichaam laat dat duidelijk blijken, daarom die nachtmerries. Het is dus net onrustwekkend wanneer een kind onverschillig reageert op Peter De Roover.’

Experts manen ook aan tot positivisme. ‘Ouders moeten niet wanhopen. Vrijwel alle kinderen ontgroeien deze fase in hun leven. De meesten worden later zelf tweezakken met het fatsoen van een wild zwijn. Het komt altijd goed.’