Boris Johnson verkozen om puinhoop te vergroten

door The Vremde Mirror

De Britse premier Boris Johnson heeft een overweldigende overwinning behaald bij de Britse verkiezingen. Aan hem om Groot-Brittannië de komende legislatuur verder in een diepe afgrond te storten.

© Wikimedia Commons

De Britse politicoloog Carl Fox analyseert de stembusgang. ‘De Britten hebben voor de zekerheid van een lelijk schouwspel gekozen. Corbyn bood die zekerheid kennelijk niet. Het is duidelijk dat na alles wat gebeurd is de Britten geen zin hadden in een avontuur. En daar kun je alleen maar begrip voor hebben.’

Alexandra (38) heeft op Johnson gestemd. ‘Je weet waar je aan toe bent. Als hij iets zegt, weet je dat het een leugen is. Bij Corbyn had ik soms toch de indruk dat hij meende wat hij vertelde. Ook belichaamt Johnson een heldere visie op de toekomst: de puinhoop zal alleen maar groter worden. Corbyn was daar minder duidelijk over.’

Jeremy Corbyn (Labour) reageert begrijpelijk ontgoocheld. ‘Ik ben echt minder capabel dan de Britten me hebben ingeschat.’