Jaaroverzicht 2020

door The Vremde Mirror

In deze laatste week van 2019 blikken we vooruit op het nieuwe jaar. Kunt u 2020 alvast overslaan. Vandaag deel 1 met het algemene jaaroverzicht van 2020.

© Wikimedia Commons

Nonkel Dré daagt op Facebook gereputeerde klimaatwetenschappers uit voor een debat over de opwarming van de aarde.

Vlaams minister-president Jan Jambon vraagt de VRT dit debat te faciliteren. ‘Als de klimaatwetenschappers toch zo zeker zijn van hun stuk, hebben ze toch niets te vrezen?’

Voor 100.000 euro aan subsidies die niet worden afgenomen, organiseert de VRT een debat tussen nonkel Dré en drie klimaatwetenschappers in prime time.

De klimaatwetenschappers tonen aan de hand van wetenschappelijk onderzoek wat de gevolgen van de klimaatverandering zijn. Nonkel Dré zegt dat ze fake news verspreiden.

Televoting bepaalt wie wint.

Nonkel Dré wint.

Allesweter Maarten Boudry legt uit waarom de klimaatwetenschappers hebben verloren: ‘De klimaatwetenschappers verkopen de waarheid als waarheid. Contraproductief en een slechte zaak voor de strijd tegen de klimaatverandering. Nonkel Dré verwoordde het best wat er bij de Vlaming leeft. Als de klimaatverandering niet opgelost raakt, ligt de schuld dus bij de klimaatwetenschappers.’

Vlaams minister van Klimaat Zuhal Demir vraagt aan de klimaatjongeren om zelf met een klimaatbeleid te komen als ze toch niet tevreden zijn met het huidige.

De 16-jarige Hendrik tekent een doorgerekend klimaatbeleid uit.

Zuhal Demir zegt dat de 16-jarige Hendrik naar school moet gaan in plaats van perfect becijferde klimaatplannen uit te tekenen.

Iemand op Twitter maakt het grapje ‘beleidsplanen’. 1472 likes.

Iemand op Twitter zit in het najaar als jurylid in De Slimste Mens.

Mia Doornaert tweet: ‘Denk alle moslims in de wereld weg en de uitstoot van CO2 daalt. Dus waar zit dan het probleem? Maar dat mag je van de linkse kerk weer niet zeggen. Zo vermoeiend.’

Het avant-gardistische ensemble achter het Twitteraccount @torfsrik ontdekt pardoes de retweetknop.

Politie neutraliseert bij een caféruzie extreemrechtse steroïdenbundel met een foto van Greta Thunberg.

Demir kondigt trots een nieuwe klimaatmaatregel aan: ‘Carpoolen met een salariswagen wordt fiscaal aftrekbaar.’

In het meest gelezen stuk op Knack.be van 2020 schrijft Jean-Marie Dedecker dat het recordaantal bosbranden in Californië, Australië, Brazilië, Indonesië en Centraal-Afrika niet te wijten valt aan de klimaatverandering, maar aan de bomen die er staan.

De zeespiegels blijven stijgen, de bossen blijven branden, de koraalriffen blijven afsterven, de mensen blijven vluchten, de woestijnen blijven oprukken, de gletsjers en de ijsbergen blijven smelten, de ecosystemen blijven bedreigd, de permafrostgebieden blijven ontdooien, de opwarming blijft toenemen en Gert Late Night blijft bestaan.