Sport-en-ook-voetbaljaaroverzicht 2020

door The Vremde Mirror

In deze laatste week van 2019 blikken we vooruit op het nieuwe jaar. Kunt u 2020 alvast overslaan. Vandaag het sport-en-ook-voetbaljaaroverzicht.

© Wikimedia Commons

De Rode Duivels spelen in Qatar oefenwedstrijden. Bondscoach Martinez was bevreesd voor de mensenrechtenschendingen. ‘Op het veld merk je er niets van, moet ik achteraf bekennen. Gelukkig was hier geen heisa rond in de media, want die zou helemaal voor niets zijn geweest.’

De Vlaamse regering kiest ervoor om zekerheidshalve de mensenrechten geregeld met de voeten te treden. ‘Kunnen onze Vlaamse topatleten met een zuiver gemoed in China, Rusland en Qatar aan grote sportevenementen meedoen.’

Kan het nog erger dan iemand filmen die wordt gereanimeerd en hiermee likes scoren op sociale media? Jazeker, een toeschouwer streamt een wedstrijd van Anderlecht live op Facebook.

Anderlecht richt zich nog uitsluitend op spelershandel. ‘De voorbije jaren is er te veel aandacht naar het voetbal gegaan.’

Fernand Huts is klaar voor het grote geld en kiest voor een carrière als voetbalmakelaar.

Het leven is een grote leugen: Sven Nys pikt zijn (alleen in de hoofden van entrepreneurs die ook geen idee hebben hoe ze die bakken geld hebben verdiend) diepzinnige quotes van het internet.

Ons land plukt de vruchten van het Kim- en Justine-effect. De Limburgse Kim Clijsters speelt een tennismatch zonder zich te blesseren en wordt Sportvrouw van het Jaar voor Delfine Persoon die een bokswedstrijd afwerkt zonder iemand anders te blesseren.

Vincent Kompany en Kim Clijsters krijgen in december hun eerste kind. Het porseleinen servies stelt het goed.

Onverwachte meevaller voor de fiscus. Een voetbaltransfer wordt correct afgehandeld. Dertien en een halve euro die integraal naar een nieuwe printer gaan.

Cristiano Ronaldo verkracht een vrouw, ontduikt miljoenen aan belastingen en rijdt een kind omver en pleegt vluchtmisdrijf, maar wordt door de Belgische pers als persona non grata beschouwd omdat hij Kevin De Bruyne niet bij de drie beste spelers rekent tegen wie hij ooit heeft gespeeld.

Lionel Messi neemt een selfie met Ruben Van Gucht. Trots deelt die eerste het resultaat op zijn Instagrampagina.

Een EK-match van de Rode Duivels vindt gelijktijdig met een Touretappe plaats. De aankomst van die laatste wordt verplaatst naar 3 uur ’s nachts zodat Karl Vannieuwkerke de omkadering van de Touretappe en de EK-wedstrijd kan doen.

Ruben Van Gucht, Michel Wuyts en Karl Vannieuwkerke (aan Ruben, Michel en Karl: volgorde is zonder betekenis) verzorgen samen het livecommentaar van Parijs-Roubaix. Wout van Aert wint. Er vallen drie zwaargewonden.

De FIFA stelt paal en perk aan het racisme in het voetbal: ‘Voetballers die niet met een blanke huid op het veld verschijnen, worden geschorst als ze over racistische uitingen aan hun adres tegen de scheidsrechter hun beklag doen.’

Een voetbalsupporter die de Hitlergroet brengt krijgt een stadionverbod en gaat tweets schrijven voor politici. ‘Ik heb meer vrijheid in deze rol.’

Tijdens een VN-top wordt Vladimir Poetin betrapt op doping. Hij zal de komende twee jaar uitsluitend onder neutrale vlag in het buitenland aan politiek doen.

Vanwege besparingen ontslaat Remco Evenepoel twaalf van de wielerjournalisten die hij tewerkstelt. De 98 anderen mogen blijven.

Mensen spelen nog altijd volleybal.