3M vorig jaar al gestopt met productie coronavirussen

door The Vremde Mirror

Uit gelekte informatie blijkt dat het bedrijf 3M in Zwijndrecht al jaren coronavirussen produceert. 3M ontkent de aantijging met klem: ‘We zijn hier al eind 2020 mee gestopt.’

Volgens insiders bezat 3M niet over de juiste infrastructuur om coronavirussen te produceren. Het risico op verspreiding van een gefabriceerd virus via de mens, de lucht of het water zou te groot zijn. Dit met in het grootste doemscenario aanzienlijke gevolgen die Zwijndrecht overstijgen.

3M zelf verwijst naar de vergunning die ze van de Vlaamse overheid kreeg om coronavirussen te produceren. De Vlaamse overheid wast haar handen in onschuld. ‘Het is niet omdat wij je met de ogen toe een vergunning geven dat je er iets mee moet doen.’

3M spreekt van een beschadigingsoperatie. ‘Met elke stok die men in het struikgewas vindt, probeert men ons te slaan. Men negeert gemakshalve dat we zo veel te weten zijn gekomen over coronavirussen, de verspreiding en de behandeling ervan. Met name het laatste jaar was op dat vlak bijzonder vruchtbaar.’

Toch is 3M in december vorig jaar gestopt met het produceren van coronavirussen. ‘Een strategische keuze van het moederbedrijf in Amerika. Men vond het er niet langer opportuun om hier middelen aan te besteden. Maar met de volksgezondheid heeft het zeker niets te maken.’