Paus ambieert burgemeesterschap Vremde

door The Vremde Mirror

Vremde – Rome | Paus Benedictus XVI treedt af eind februari. Niet vermoeidheid of zo is de reden van zijn aftreden, wel ambieert hij het burgemeesterschap van Vremde. Huidig burgemeester Boer Gust reageert verbolgen en wijst vervroegde verkiezingen af.

Volgen intimi van de paus wil Benedictus in zijn laatste levensjaren er alles aan doen om zijn ultieme droom te verwezenlijken: burgemeester worden van Vremde. De idyllische rust en zijn vredige inwoners maken van Vremde een paradijs om in te wonen en burgemeester van te zijn. Huidig burgemeester Boer Gust kan dat volmondig beamen. ‘Vremde is inderdaad een paradijs, maar de paus heeft geen enkele legitieme reden om mij hier van de troon te stoten.’

‘Dit is alle schande voorbij,’ gaat Boer Gust verder. ‘Ik ben op een eerlijke manier verkozen tot burgervader van Vremde. Ik heb meer stemmen dan wie ook gehaald. Een referendum of vervroegde verkiezingen zijn helemaal niet aan de orde. Dat hij eerst maar €250 vindt om binnen te mogen.’

Benedictus: ‘Ik ben alles geweest, van kardinaal tot paus, maar burgemeester van Vremde ben ik nog niet geweest. Nochtans de meest prestigieuze functie hier op aarde. Een hiaat op mijn palmares.’

Paus Benedictus reageerde al kort. ‘Ik heb alles verwezenlijkt. Ik ben geleidelijk opgeklommen tot kardinaal en priester. Maar de hoogste en meest prestigieuze functie hier op aarde, het burgemeesterschap van Vremde, heb ik nog niet kunnen uitoefenen. Verder kan een mens het in zijn leven nochtans niet schoppen. Dit is een hiaat op mijn rijkgevulde palmares. Deze droom wil ik nog kunnen realiseren voor ik vertrek naar de eeuwige jachtvelden.’