‘Geen oneetbaar rattenvlees op het bord terechtgekomen’

door The Vremde Mirror

Vremde | Er is geen rattenvlees van zieke of met hormonen behandelde ratten op het bord van de Vremdse consument terechtgekomen. Dat vertrouwde burgemeester Boer Gust ons toe.

Honderden ratten die niet voor consumptie geschikt waren, zijn toch in de Vremdse voedselketen terechtgekomen. ‘De controlediensten hebben alleen nog maar clandestien rattenvlees aangetroffen in de stalen van de voedingswaren die al uit het rek van die ene nog bestaande Vremdse winkel zijn gehaald. Daaruit blijkt dat het rattenvlees geen gevaar vormt voor de volksgezondheid en dat deze delicatesse mag blijven gegeten worden,’ stelt Boer Gust gerust.

Er zijn honderden ratten geslacht die niet bedoeld waren voor menselijke consumptie. Voor de volksgezondheid wordt het vlees van ratten met de ziekte van Weil door het Vremds Agentschap voor Voedselveiligheid niet toegelaten in de voedselketen. Dat is daar nu toch in beland. Er wordt daarom de Vremdeling aangeraden zijn rattenvlees voldoende te braden.

‘Toch is blinde paniek een slechte raadgever,’ stelt Boer Gust. ‘De Vremdeling kan nog steeds zijn lievelingsgerechten bereid met rattenvlees eten. Het rattenvlees dat clandestien in de voedselketen is terechtgekomen,  vormt geen gevaar voor de gezondheid. Dat mag toch nog eens extra benadrukt worden. Typische Vremdse streekgerechten bereid met op ambachtelijke wijze gevangen ratten zoals onze Rat-à-touille blijven  een puur genot voor de smaakpapillen.’