Olympische Winterspelen 2014 niet in Sochi

door The Vremde Mirror

Vremde – Sochi | Over minder dan een jaar zouden de Olympische Winterspelen plaatsvinden in het Russische Sochi. Dat feest gaat nu niet door. De infrastructuur geraakt er niet op tijd klaar en de kosten van het hele evenement zijn een pak hoger dan oorspronkelijk geraamd. Het IOC (Internationaal Olympisch Comité) wil daarom gebruik maken van de wintersportfaciliteiten in Vremde.

‘Mijn collega Vladimir Poetin belde me om te vragen of ik niet ter hulp zou kunnen springen,’ verkondigt Boer Gust, een apetrotse burgemeester van Vremde. ‘Uiteraard kon ik dat niet weigeren. Deze vriendendienst kan na mijn carrière als burgemeester en wanneer ik dus flink poen heb geschept nog goed van pas komen. Het is toch ieder zijn droom om in Saransk een restaurant te kunnen openen.’

‘De begroting van Vremde zal dit aankunnen,’ stelt de burgervader van Vremde meteen ook gerust. ‘Bovendien is dit ook een soort besparingsmaatregel. We hebben eindelijk een legitieme reden om geen zout te moeten strooien. De langlauf- en biatlonwedstrijden zullen immers door de Vremdse straten gaan. Zij mogen dus allesbehalve sneeuwvrij zijn.’

‘Ook het schaatsen zal in openlucht gebeuren,’ gaat Boer Gust verder. ‘De vijver van het Park Biesenwijcke met de prachtige treurwilg in het midden zal een feeëriek decor vormen voor de exploten van Sven Kramer en Bart Swings. Het shorttrack zal rond het kerkplein gebeuren. De straal van het niet echt cirkelvormige kerkplein is net groot genoeg om een volwaardige shorttrackwedstrijd te kunnen houden.’

IOC-voorzitter Jacques Rogge is in de wolken dat alles toch nog in orde is gekomen. ‘Om logistieke redenen zal het schansspringen wel vervangen worden door veldrijden. Maar beter Olympische Winterspelen met veldrijden dan helemaal geen.’