Tractorsuggestiestrook leidt verkeer in goede banen

door The Vremde Mirror

Vremde | Om het verkeer ordentelijker te laten verlopen, zal Vremde de eerste Vlaamse gemeente worden met een tractorsuggestiestrook. Het gemeentebestuur probeert zo aan de noden van haar inwoners tegemoet te komen.

De Antwerpse rand kampt met acute verkeersproblemen. Ook Vremde wordt niet gespaard van de ellende. Soms zijn er wel twee voertuigen die achter elkaar rijden met minder dan 100 meter tussen. Onlangs heeft er zelfs voor de eerste keer een voertuig voorrang van rechts moeten verlenen aan een ander. Ongezien in Vremde. De kans dat u de Lotto wint, is groter dan dat er twee voertuigen op hetzelfde moment zich op een kruispunt in Vremde bevinden.

Burgemeester Boer Gust: ‘Nu kom ik zeker altijd op tijd op de gemeenteraad.’

‘Dit gaat zeker navolging krijgen in andere gemeenten,’ denkt Vremds schepen van Verkeer Jan Van der Slyckweghe. ‘Vremde is een pionier als het op verkeer aankomt. Een moderne gemeente die een vlotte doorstroming wil van het verkeer zal moeten investeren in tractorsuggestiestroken. Dit kan de lokale economie enkel maar ten goede komen en op termijn zelfs stimuleren.’

Burgemeester Boer Gust is erg tevreden met deze maatregel. ‘Nu kom ik zeker altijd op tijd op de zittingen van de gemeenteraad. Al is niets zeker. Het opvoeren van de maximumsnelheid van tractors van 30 naar 70 is daarom essentieel en de volgende prioriteit om te verwezenlijken.’