Geluidsbeperking van 30dB in centrum Vremde

door The Vremde Mirror

Vremde | De rust in het landelijke Vremde wordt steeds meer verstoord door de intrede van de moderniteit. Vooral de lawaaierige vervoersmiddelen zoals tractors en het getrappel van paarden die een kar vooruit trekken, zorgen bij de plaatselijke bevolking voor wrevel.

Om nu de rust te doen wederkeren over Vremde, wordt het gehele centrum Zone 30. Iedereen wie meer dan 30 decibel lawaai produceert op welke manier dan ook, zal berispt en beboet worden op een weliswaar fluisterende maar kordate toon door de plaatselijke veldwachter.

‘Het centrum van Vremde moet geluidsvrij worden. En de drie aangrenzende straten ook, de facto het hele dorp dus.’

‘Het is ons doel om het centrum van Vremde geluidsvrij te maken,’ verklaart burgemeester Boer Gust. ‘De drie aangrenzende straten, de facto het hele dorp, zullen hier ook mee van profiteren en zo ook een oase van rust worden.’ Desondanks uit de oppositie felle kritiek op deze maatregel. Ze is volgens hen slechts een doekje voor het bloeden en moet veel strenger. Niet zo volgens Boer Gust. ‘Een herleiding naar nul decibel is onrealistisch. Een blad dat van een boom valt in de herfst of een parochiaan die op zijn tenen sluipt naar de zondagsmis produceert ook geluid, weliswaar onbedoeld. Daarom is de grens van 30 dB zeer fair.’

Toch heeft deze maatregel ook zo zijn negatieve effecten. Door de strenge geluidsnormen, wordt er nu gevreesd voor sluipverkeer.

Advertenties