Vader Jobjecht naar Vremde om zoon te zoeken

door The Vremde Mirror

Vremde | De vader van de jonge wereldreiziger Jobjecht is van plan vanavond zelf naar Vremde te vertrekken om op zoek te gaan naar zijn zoon.

Jobjecht is één van de vele jonge Belgische jongens die zeggen naar Syrië te reizen om er met andere vriendjes te strijden tegen de Syrische regering. Dat blijkt in het geval van Jobjecht een goedkoop excuus te zijn om van huis te mogen. In plaats van braaf naar Syrië afgereisd te zijn, blijkt Jobjecht wilde reisplannen te hebben en naar Vremde te zijn getrokken, een onherbergzaam gebied waar de wildste verhalen de ronde over doen.

‘Er zijn grenzen aan avontuur,’ vindt de vader van Jobjecht. ‘Onze Jobjecht had beloofd om in Syrië te gaan strijden, over reisplannen naar Vremde heeft hij met geen woord gerept. Reisjes naar Syrië mag hij zoveel maken als hij wil. Daar is hij in goede handen. Zolang hij maar op tijd thuis is voor het avondeten.’

‘Onze Jobjecht is nog jong,’ gaat zijn bezorgde vader verder. ‘Hij kent de omgeving er niet, we kunnen hem niet zomaar aan zijn lot overlaten. Daarom dat ik straks zelf naar Vremde vertrek. Geen idee of ik deze hachelijke trip ga overleven, maar het is het risico waard. Ik reken er wel op dat de Belgische staat opdraait voor de repatriëringskosten, als ik niet door de inheemse bevolking opgepeuzeld wordt tenminste.’