Vremde nieuwe voorzitter G8

door The Vremde Mirror

Vremde – Langemark-Poelkapelle | Per 1 mei wordt Vremde de nieuwe voorzitter van de G8. Het neemt dan de fakkel over van Langemark-Poelkapelle dat een jaar lang de voorzittersrol van dit intergouvernementeel forum vervulde.

De G8 zijn de zeven rijkste gebieden in de wereld + het Waalse La Louvière. Deze machtige groep zet op economisch,  politiek en culinair gebied de toon in de wereld. Naast de nieuwe voorzittende regio Vremde en de aftredende voorzitter Langemark-Poelkapelle zijn ook Millegem, Herstappe, Wildert, Buitenland en Strijpen lid van dit prestigieus clubje.

In zijn afscheidsrede wenste de leider van Langemark-Poelkapelle onze leider burgemeester Boer Gust alle succes toe. ‘Ik hoop dat hij de begonnen structurele hervormingen doorzet en dat de bilaterale contacten tussen deze acht regio’s even vlot zullen verlopen als in het verleden.’

‘Door dit voorzitterschap kunnen we Vremde wat meer in de etalage zetten,’ denkt Vremds burgervader Boer Gust. ‘Onze economische en toeristische troeven zullen zo wereldwijd gekend worden. De Vremdse middenstander heeft deze keer alvast niet te klagen. Maar ook politiek gezien zullen we laten zien dat Vremde op wereldniveau de onbetwistbare leider is.’

Barack Obama: “Kleinere landen als Amerika krijgen op het internationaal toneel nauwelijks de mogelijkheid om hun stem te laten horen.”

Niet iedereen is tevreden met de aanstelling van Vremde als nieuwe gastregio van de zittingen van de G8. Vooral bij de Amerikaanse president Barack Obama is dit in het verkeerde keelgat geschoten. ‘Er wordt veel te weinig geluisterd naar de kleinere landen. Het moeten niet altijd de grote regio’s zijn die altijd het hoge woord voeren. Wereldmachten als Vremde onderdrukken de kleintjes als Amerika of China.’