Kritiek op communicatie over niet-gebeurde treinramp

door The Vremde Mirror

Vremde | Vanmorgen is er in Vremde geen trein ontspoord. Burgemeester Boer Gust wordt verweten dat hij hier niet over communiceerde.

De niet-gebeurde treinramp gebeurde ter hoogte van het niet-bestaande station van het volgens sommigen niet-bestaande dorp Vremde. Er vielen hierbij geen gewonden. Ook de niet-bestaande machinist van de niet-bestaande trein bleef ongedeerd. Volgens ooggetuigen die niets hebben gezien zou de niet-bestaande trein die een niet-waarneembaar gas vervoerde, niet te snel hebben gereden.

De oppositie van Vremde eist een onafhankelijk onderzoek. ‘Het niet-waarneembare gas kan een gevaar betekenen voor de volksgezondheid. In afwachting van onderzoeken moeten alle huizen binnen een straal van 500 meter rond de niet-gebeurde treinramp – de facto het hele dorp – geëvacueerd worden,’ vindt oppositieleider Filip Dewitte. Ook is hij niet mals voor de non-communicatie van Vremds burgemeester Boer Gust. ‘Hij communiceert niets over de niet-gebeurde treinramp. Hij houdt dingen achter en is absoluut niet transparant. Een ongeluk is gauw gebeurd, zeker op een niet-bestaande spoorweginfrastructuur als die van Vremde die er al sinds de oerknal ligt. Hoog tijd dus om nieuwe niet-bestaande spoorwegen aan te leggen.’

‘Ik kan niet alleen op basis van vermoedens communiceren,’ weerlegt burgemeester Boer Gust de kritiek van de oppositie. ‘Het is moeilijk in te schatten hoe zwaar een niet-gebeurde treinramp is. Volgens eerste waarnemingen is het niet-waarneembare gas uit de niet-ontspoorde trein rijdende op niet-bestaande spoorwegen niet gevaarlijk. Maar we gaan wel eens van huis tot huis om te zien of er niemand dood ligt in zijn badkamer.’