Schauvliege geeft 850.000 euro aan openluchtmuseum Vremde

door The Vremde Mirror

Brussel – Vremde | Vlaams Minister van Cultuur verhoogt de subsidies voor het openluchtmuseum Vremde. De oppositie en Bokrijk staan op hun achterste poten.

Vremde krijgt eindelijk waar het recht op heeft. Na een negatief subsidiebesluit krijgt ’s lands meest bekende openluchtmuseum toch subsidies. ‘Ik probeer om de adviezen zo veel mogelijk te volgen, maar ik wijk daarvan af als een bepaald genre dreigt te verdwijnen wat het openluchtmuseum is,’ verklaart Schauvliege haar beslissing.

‘Vriendjespolitiek,’ klinkt het vanuit de oppositie. Ook bij Bokrijk is men niet erg te spreken over de beslissing van Schauvliege. Daar spreekt men van pure concurrentievervalsing en broodroof. ‘Jaloerse bokken zijn het,’ vindt burgemeester van Vremde boer Gust. ‘Ze kunnen er gewoon niet tegen dat Vremde beter is dan Bokrijk dat veel te commercieel is geworden wat zich onder andere vertaalt in peperdure toegangstickets. In Vremde is alles echt. Vooral de brandstapel en de authentieke guillotine op het dorpsplein moeten de doorslag gegeven hebben.’

‘Vremde is een idyllische gemeenschap die authentiek oogt. Zelf ben ik er nog niet geweest,’ moet Schauvliege ootmoedig toegeven. ‘Ik vond de weg er niet naar toe, maar met de subsidies heeft Vremde middelen gekregen om haar bereikbaarheid te optimaliseren.’