Sporting Vremde koopt stamnummer Boechoutse VV

door The Vremde Mirror

Vremde – Boechout | In Vremde is er vanaf volgend seizoen voetbal in provinciale te zien. De trots van het dorp, Sporting Vremde, heeft stamnummer 125 van de K. Boechoutse VV overgekocht. Die laatste club gaat in vereffening om daarna te fuseren met Beerschot.

Mecenas van dienst is Patrick Naer de Cnoppe, die hogerop wil met Sporting Vremde en het stamnummer van Boechout heeft overgekocht. Hij kreeg daarbij achter de schermen steun van Vremds burgemeester Boer Gust, die wel brood zag in het voorstel van Naer de Cnoppe om de drie aandelen van de voetbalclub uit Boechout in handen te krijgen. ‘Een metropool als Vremde verdient topvoetbal in vierde provinciale,’ vindt hij. ‘En ik wil mee mijn schouders daar onder zetten. Dat we en passant Boechout een hak kunnen zetten is mooi meegenomen.’

De huidige voetbalaccommodatie van Boechout krijgt een andere invulling. Op de terreinen komt een museum met de vergaarde trofeeën van Boechout in België en in Europa. ‘Profijtelijk,’ aldus Naer de Cnoppe. ‘We zullen niet veel Poolse kuisvrouwen in dienst moeten nemen om trofeeën af te stoffen.’

Volgens voetbalkenner Peter Vandenbempt is dit een logische evolutie. ‘Twee voetbalploegen is voor een dorp als Boechout gewoonweg te veel van het goede. Je had Boechout en je hebt ook nog SK Bacwalde. Daarom dat het goed is dat Sporting Vremde de plaats inneemt van Boechout in provinciale. Boechout zit al sinds 1957 aan te modderen in de provinciale reeksen. Een stamnummer 125 onwaardig. En zo wordt Bacwalde, toch ook een club met enige historie, de enige voetbalclub van betekenis in Boechout.’